Kurset "Fix din webside så kunden ikke smutter"

Fix din webside, så kunden med handicap ikke smutter fordi de ikke kan læse hvad du skriver

Kun 4 gange årligt åbner jeg op for Danmarks eneste forløb efter MALCHOW metoden. 

Her lærer du hvordan du laver en webside, så handicappede også kan bruge din webside på lige fod med andre kunder. Det er det der hedder god webtilgængelighed.

fix din webside så dine kunder med handicap også kan benytte din webside

Faktisk er det også snart lovpligtigt at webshops skal være det man kalder webtilgængelig på AA niveau. EU-direktiv er på vej til at blive lov om dette i Danmark.

Har du ikke god webtilgængelighed taber du penge på alle de kunder som klikker væk fra din webside, når de ikke kan læse hvad du skriver på den. Men du behøver ikke at give fortabt. For med Malchow metoden består af vejledning om hvordan du skaber god adgangsforhold for såvel personer med fysisk som psykisk handicap. 

Jeg er en af de få som vejleder om adgangsforhold for såvel fysisk som PSYKISK handicap. Der er ikke mange som vejleder om psykisk adgangsforhold. 

Skal du være med på næste hold?

Mange websideejere og administratorer tænker ikke over, at der også skal være gode adgangsforhold for dem, som har svært ved at læse og se. Det samme er at personer med autisme, ADHD og andre psykiatriske diagnoser har også specielle behov som du lærer om på kurset hvordan du skal gøre for at de også føler sig godt tilpas.

Faktisk er der rigtigt mange, som har disse problemer med at læse og synsbesvær. Men der er mulighed for at gøre noget ved dette så også personer med handicaps som læse og besvær også kan læse din webside. 

Med kurset "Fix din webside så kunden ikke smutter" får du 9 hovedmoduler, hvor du lærer om hvordan du skal gøre til at få din webside til at blive læsbar og at dine kunder kan anvende.

Er du også en af dem, som smider penge direkte ud af vinduet hver dag?

WHO har undersøgt hvor mange handicappede der er i verden. De fandt ud af at der er ca 1 mia mennesker som lever med et handicap. Det vil sige at ca hver 7. person på jordkloden lever med et handicap, og 20% af denne milliard mennesker med handicap lever med store funktionsnedsættelser i deres dagligdag Er din webside klar til at tage imod disse gæster med funktionsnedsættelser?

Klik-væk gæster tegner sig for 10% af webomsætningen.

Seneste tal for e-handel vi har fundet er at der i 2019 blev omsat for 146 mia kroner, hvilket betyder at e-handel ejere går glip af 14.6 mia kroner blot i 2019, da de ikke har fået lavet så deres webside er fuldt ud egnet så også læse og synssvage kan læse deres webside, men klikker væk til en anden webside, der er læseegnet.


Stor engelsk undersøgelse viser at det er 71% af disse klik væk gæster som klikker over på en anden side, hvor de kan finde samme produkt, og 82% af dem er endda villig til at betale mere for samme vare.

Er du en af dem, som endnu ikke har fået gjort noget ved det så du smider penge ud af vindue hver eneste dag? 

Fortrøst dig der er hjælp at hente. Med kurset "Fix din webside, så kunden ikke smutter" da du lære hvordan du skal gøre for at dine kunder kan læse din webside.

Der findes en standard om hvordan god tilgængelighed skal være

På kurset arbejder vi udfra den gældende standard på området, så du kan opnå en minimum niveau AA, når du har fulgt de ting du skal gøre. Standarden er delt op i A - AA og AAA i hvor meget en webside har af webtilgængelighed, som det så fint hedder i fagsproget.

Image
Nogle sider skal allerede nu have et niveau AA

Websider og apps, som er finansieret med minimum 50% offentlige midler, skal allerede nu være webtilgængelige i AA niveau. Det fremgår af den lovgivning der er på området, som stammer fra et EU-direktiv på selvsamme.


Det forventes også at være gældende fra 2024, ifølge det EU-direktiv på webshopområdet. EU-direktivet ligger på regeringsniveau nu, hvor det skal omsættes til dansk lov. Her vil webshop også blive omfattet af lov om webtilgængelighed. 
Det betyder, at du som webshopejer skal sørge for at din webside er helt ud tilgængelig for personer med handicap. EU-direktivet rummer dog nogle undtagelser, men de er som sagt ikke omsat til dansk lov endnu.

Indhold for dette 8 ugers onlinekursus:

  1. intro til god adgangsforhold
  2. standarden på området
  3. typer af handicap - hvad skal du være obs på
  4. sådan gør du så billeder kan tale
  5. sådan får du etableret en rækkefølge så din webside kan læses op for en læse og synssvag
  6. tekniske forhold på webside, så den kan bruges af en talesyntese
  7. farver og farvekontraster
  8. plugins og andet der gør at websiden kan anvendes af en talesyntese


Der vil være en ugentlig gruppesession med Q & A. Kan du ikke være med live, så vil den ligge som replay i den facebookgruppe vi mødes i. 

Endvidere vil der være 3 live sessions hvor vi går i dybden med nogle af emnerne.

På første hold vil der være en introrabat. Første hold starter 23. februar 2022

INFORMATION

HandicapVenlig.dk tilbyder vejledning om handicapvenlige adgangsforhold overfor især steder med offentlig adgang, så handicappede kan også kan benytte stedets fysiske sted og/eller webside.

Min vejledning omfatter hvordan du skaber såvel god fysisk som psykisk adgangsforhold, så du kan få fat i en større potentiel kundegruppe, når forholdene er i orden. Ligeledes kan jeg hjælpe jer med at gøre jeres webside handicaptilgængelig efter WCAG 2,1 standarden, ADA og Section 508

Let’s Get Social