Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Når vi kommer ud til dig, så har vi flere muligheder for at undersøge handicapforholdene hos jeres aktivitetssted:

  • Handicapforhold - set udfra de fysiske tilgængeligheder, som er beskrevet i lovgivningen
  • Handicapforhold - set udfra de psykiske tilgængeligheder, som ikke er beskrevet i lovgivningen.
  • Mysteria Guests - Få afprøve jeres aktivitetssted med vores mysterie guest, hvor vi kommer anonymt og tester handicapforhold uden at de ansatte kender til os. 

De fysiske tilgængeligheder

Der findes lovgivning omkring omkring fysisk tilgængelighed, som vi gennemgår om jeres aktivitetssted opfylder. Når vi har gennemgået dette får I en skriftlig evaluering af dette, hvor vi også beskriver hvor der kan ske forbedringer hvis der er behov for dette. 

Dog er det ikke altid at lovgivning og den fysiske virkelighed fungerer optimalt - se eksemplet nedenunder omkring en elevatordekoration, der gør det svært at orientere sig om denne. 

De psykiske tilgængeligheder

Psykisk tilgængeligheder er ikke beskrevet i lovgivningen, da det er et meget svært område, hvor der ikke er ret mange som rådgiver om. Vores erfaring på dette område bygger på den store viden viden vi har opnået omkring erfaring med børn på det psykiske område.

Når vi har gennemgået jeres aktivitetssted for psykisk tilgængelighed, så får I en skriftlig evaluering omkring dette og giver også anvisninger på eventuelle tiltag, der kan forbedre de psykiske tilgængeligheder, hvis der er behov for dette

Mysteria Guest

Ønsker du at vi skal gå undercover på jeres aktivitetssted for at finde ud af hvordan jeres ansatte tackler handicapforhold overfor jeres gæster, så har vi flere muligheder for dette. 

Vi kan tilbyde både hvor vi tester med både fysiske og / eller skjulte handicaps hvor vi kommer på et tilfældigt tidspunkt uden at I kender det eller udfra et aftalt tidspunkt. 

Som Mysteria Guest har vi flere kombinationer vi kan tilbyde både med og uden hjælpemidler som eksempelvis kørestol, rollator og albuestok hvor der er voksen og / eller børn som deltager.

Hvis der er nogle bestemte forhold I gerne vil have testet, så aftaler vi dette på forhånd, ellers har vi en liste vi bruger, når vi tester. Et eksempel på dette kan være omkring fødevare om jeres ansatte kender til disse specielle behov. 

Efter vores test som mysteria guest så udarbejder vi en evaluering på dette. 

samt handicapvenlige webside og produktion af handicaptilgængelige PDF, der kan læses op.

Naturligvis så kan vi også gå ind og hjælpe dig med at gøre dig webside handicapvenlig så den er tilgængelighed som den bør være efter wcag 2.1s mål og rammer.  Herunder kan vi hjælpe dig med vejledning til at gøre dine PDF handicaptilgængeligt så de kan læses op af en talesyntese. Vi kan også hjælpe dig med at producere PDF så de bliver til at læse op.

 

Kontakt os for at høre nærmere for hvad vi kan gøre for netop din virksomhed

 

Eksempel på et sted hvor vi har ydet vejledning som var lovligt, men ikke fungerede optimalt.

Her er et eksempel på hvordan der er sådan set et lovligt indretning handicapmæssigt, men den fungerer ikke optimalt.

På stedet er der en elevator, som der skal være i henhold til bygningsreglementet, hvor der er trapper så dårligt gående og kørestolsbrugere kan bruges niveauforskellen. 

Men der er et meget stort MEN - elevatoren er blevet pakket ind så den matcher i de ellers meget nyelige omgivelser så den ikke skræmmer nogen væk, og der er godt nok skrevet elevator over døren, men det er ikke handicapvenligt gjort af de indretningsdesignere, der har stået for indretningen.

Det er så her vi kan komme ind og vejlede om at der skal være mere tydeligt markering af elevatoren, så eksempelvis svagtseende kan se hvor elevatoren er. Illustrationen var ikke konstraksrig nok også set udfra wcag 2.1 hvor der overført skal være en vis konstraksstyrke så svagtseende kan skelne hvad der er.

Ovenstående eksempel er blot et eksempel på hvordan vi kan vejlede dig med indretningen i din virksomhed omkring forbedring af handicapvenligheden også på dit sted.

Vi tænker både handicapvenlighed men også hvordan det kan lade sig gøre, så det samtidig er pænt indretningsmæssigt, som følge af vores erfaringer indenfor skilteproduktion, indendørsarkitektstudiet og indehaveren af Luba.dk's private erfaringer med handicapforhold

 

Kontakt os for at høre nærmere for hvad vi kan gøre for netop din virksomhed