Brugervurdering: 5 / 5

Stjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktivStjerne aktiv
 

Der bliver netværket meget på LinkedIn, men har du husket at det er ikke alle som kan læse dine links du lægger på netværksplatformen?

Jeg har selv da jeg var barn stået i samme situation, hvor jeg ikke kunne læse eller skrive. Heldigvis gennem intensiv og lang træning på den katolske skole i Nykøbing F. jeg gik på fra 4. klasse og op til 10. klasse, har jeg været igennem en lang ekstra undervisning. Her blev min ordblindhed rettet, og jeg fik mulighed for at både kunne læse og skrive, hvilket jeg er meget taknemmelig for i dag.

Men desværre er det ikke alle som får disse muligheder med den ekstra undervisning, der kan gøre at de kan komme til at læse og skrive.

Heldigvis er der så kommet nogle hjælpemidler, der kan hjælpe ordblinde og læsesvage, som samlet set findes ca 650.000 personer alene i Danmark der har disse udfordringer.

Et af disse hjælpemidler hedder en talesyntese, som gør at de kan få læst teksten op. Nogle ordblinde og læsesvage bruger eksempelvis også messenger til at skrive teksten, de gerne vil kommunikere ud til modtageren.

Mange af de store iværksættere er ordblinde, og hvis du gerne vil vise hvad du kan, når disse og andre gerne vil følge dig, men kan ikke læse hvad du skriver, så skal du huske at gøre din kommunikation tilgængelighed for ordblinde og andre med handicap.

Flere undersøgelser der er laver om succesfulde iværksættere viser blandt andet at 44% af dem, var ordblinde. Både svenske, engelske og amerikanske undersøgelser peger i denne retning. 

Et eksempel på hvordan du kan gøre dig tilgængelig på din webside, kan du se på HandicapVenlig.dk. Denne side opfylder den internationale standard Wcag 2.1 med de 50 retningslinier der er for korrekt webstandard.

På HandicapVenlig.dk har vi også indbygget features så det er lettere at læse med kontrastmuligheder og muligheder for at forstørre teksten, hvis man er eksempelvis svagtseende.

Sætter du et billede op med tekst på så kan en talesyntese ikke normalt læse hvad der står i denne, men der er forskellige muligheder for at løse denne udfordring, så alle kan se og høre hvad der står på dit foto.

Arbejder du indenfor turismeområdet, så er der endnu større potentiel mulighed for at få fat i endnu flere potentielle gæster, hvis du tilgængeliggør din kommunikation.

Alene i Tyskland er der sammenlagt 9.8 millioner tyskere med handicap udover den 1 millioner danskere som også har et handicap.

Dermed kan turismevirksomheder med øget tilgængelighed booste deres omsætning, som gerne skal kunne ses på både den økonomiske som sociale bundlinie.

Jeg hedder Søren, og jeg hjælper virksomheder (især turismevirksomheder) med at øge tilgængeligheden både i den fysiske virksomhed med fysisk og psykisk tilgængelighed samt også webtilgængelighed, så de kan tiltrække ekstra potentielle kunder, som har et handicap, der ellers har afholdt dem til at være kunder i virksomheden grundet manglende tilgængelighedsforhold.

Derfor har jeg åbnet min kalender op til en GRATIS Business strategisession. Min store passion er at hjælpe virksomheder især indenfor turismeområdet, fordi jeg selv ved, hvor pisse frustrerende det kan være at have at skulle besøge en virksomhed, men hvor der ikke er den rette tilgængelighed….

Giv mig et "TIDEN ER KOMMET" i kommentarerne, så finder vi et tidspunkt sammen eller kontakt mig for aftale på telefon 60896379 / Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

HVAD ANDRE SIGER:

? "Vi har haft besøg af Søren med henblik på at gennemgang af mulige forbedringer som kan forøge tilgængeligheden i vores B&B for gæster med gangbesvær mm. Søren var grundig i sin gennemgang og kom med forslag til flere prisoverkommelige forbedringer, som egentlig var indlysende når de først bliver påpeget. Ting man ikke tænker over eller ser til daglig. Vi glæder os til at påbegynde arbejde så endnu gæster får mulighed for at besøge os” - Lene B. | indehaver af B&B

 

? "Det var en øjenåbner for os at have jer forbi. Der var flere ting som vi slet ikke havde set, da vi troede at det var helt i orden det vi havde af tilgængelighed overfor handicappede” - KJ. | direktør på turismested

#turisme #destinationsudvikling #visit #camping #destinationsudvikling  #dkturisme #techplusturisme #TurismeInnovation