Stjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktivStjerne inaktiv
 

Hvad vil du helst til næste år? Stilstand eller videreudvikling af dit firma?

For mange uden at have handicap inde på livet, kan det være svært at se hvilke ting, der kunne forbedres så det er de rette tilgængelighedsforhold for personer med handicap.

Dermed går de glip af at en potentiel ekstra omsætning, da en pæn andel af personer med handicap har nogle behov som skal opfyldes for at de kan benytte stedets funktioner, herunder stedets webmedie.

Vi har været ude hos firmaer, hvor man har haft en webside, som slet ikke kunne bruges af blinde, svagtseende eller ordblinde / læsesvage uden at firmaerne har været klar over at de mister omsætning af den grund.

Alene i Danmark er der godt 400.000 personer, svarende til 7% af befolkningen som selv opfatter sig som ordblinde eller læsesvage. Hertil skal så også regnes 25-50.000 i Danmark som er blinde eller svagtseende, ifølge tal fra Dansk Blindesamfund.

Tænk at tabe en så stor andel blot fordi at websiden ikke kan imødegå disses specielle behov. Det er ca knapt hver tiende, som dette firma gik glip af som potentielle kunder, da de ikke kunne få informationer som hvad firmaet kunne tilbyde.

Vi har også været ude ved nye restaurationer, hvor man har glemt de gæster, der har enten sensitive behov som eksempelvis de mange autister som findes i Danmark. Desuden er der ifølge Høreforeningen ca 4000 døve og op imod 800.000 personer med høreproblemer alene i Danmark.

Vil du også tabe så mange potentielle kunder i dit firma?

Det tænker vi ikke at du vil gøre igen næste år som du sikkert har gjort i år, hvor du formentlig er et af de firmaer som ikke har tænkt i bedre tilgængelighed for personer med specielle behov. 

Typisk tænker man kun på personer med fysiske behov som eksempelvis en kørestolsbrugers måde at komme rundt på i ens sted. Men der er mange andre former for handicap, herunder også de psykiske handicaps som autisme og ADHD eller sensitive personer. 

Der er meget få firmaer, som indtil nu har tænkt over at der ligger en større potentiel ekstraomsætning ved at investere i en bedre tilgængelighed. 

Skal jeg så ud i store investeringer tænker du måske?

Tit er det ikke de store investeringer der skal ske, men blot nogle få ændringer. Alligevel vil jeg anbefale, at du allerede nu begynder at få kikket på tilgængeligheden hos jeres firma. 

Her kan du inddrage os til at hjælpe dig med at få vejledning om fysiske tilgængelighedsforhold eksempelvis en kørestolsbrugers måde at komme rundt på i dit firma. Desuden kan vi vejlede dig om psykiske tilgængelighedsforhold, da vi også har dette inde på nært hold, da vi har to børn med autisme inde på nært hold samt vores store viden om fysiske og psykiske handicaps. 

Herudover så er jeg langt henne i indendørsarkitektstudiet med et snit på 10,3 hvilket er med til at jeg bedre kan kommunikere med håndværkere og arkitekter.

At jeg anbefaler, at du allerede nu skal til at tænke på tilgængeligheden selvom du måske først starter op med ny sæson til foråret, så kan der være ting hvor du skal have lavet, og der skal håndværkere til, som måske har lidt ventetid på at kunne udføre opgaver for dig. 

Desuden kan det også være, at du ønsker at skulle markedsføre at du nu også har fået forbedre tilgængeligheden, hvilket også tager lidt tid for at komme igennem markedsføringsmuren så den enkelte handicappede finder de forbedringer du har gennemført.

Jeg står gerne tilrådighed for at yde vejledning om bedre tilgængelighed hos dig både med det fysiske område dit firma har og på websiden. Herunder også tilgængelighedserklæring som er lovpligtigt for offentlige websider. 

Brug kontaktformularen herunder eller kontakt mig på telefon 60896379.